Gevulde rosbief met mosterdsaus en aardappelwafeltjes

home > boodschappen > Gevulde rosbief met mosterdsaus en aardappelwafeltjes

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit 25 g boter en bak hierin de sjalotjes glazig. Meng er van de warmtebron af mierikswortel, tuinkruiden, zout en peper door. Snijd de rosbief in het midden in maar niet helemaal door. Klap het vlees open en bestrijk de binnenkant met het kruiden mengsel. Klap het dicht en bind het op met keukengaren. Verhit de rest van de boter en bak de rosbief in circa 5 minuten rondom bruin. Zet de braadslee in de oven en schakel na 10 minuten terug naar 180°C. Braad het vlees daarna nog 25 minuten. Strooi er zout en peper over en laat het onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Maak ondertussen de aardappelwafeltjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de aardappelplakjes met de olijfolie en knof­look. Leg ze naast elkaar op het bakpapier en zet ze circa 25 mi­nu­ten (of tot ze krokant zijn) bij het vlees in de oven. Bestrooi ze daarna met zeezout.

Bereiden:
Fruit voor de mosterdsaus de sjalotjes in de boter. Voeg dijonmosterd en cognac toe, laat even sudderen en giet er de bouillon of fond bij. Kook dit in tot de helft. Voeg de crème fraîche en grove mosterd toe, klop goed en ver­warm zonder te koken. Snijd de rosbief in dunne plakken. Serveer deze met de mosterdsaus en aardappelwafeltjes.

Tip:
Serveersuggestie: Lekker met broccoli of peultjes.

Wijnadvies:
Een jonge rode Bourgogne of misschien ‘veiliger’ een betere Beaujolais zouden mosterd en mierikswortel goede partij moeten bieden.

Bereidingstijd:
ca.60 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 36g
vet 45g
koolhydraten 16g
kcal (kJ) 615





Ingrediënten voor 4 personen

50 g boter
2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
2 eetl. geraspte mierikswortel (potje)
2 eetl. gehakte tuinkruiden
(peterselie, bieslook, kervel)
vers of diepvries,
of 2 theel. gedroogd
zout en versgemalen peper
700 g rosbief
keukengaren
aluminiumfolie
voor de aardappelwafeltjes:
4 aardappelen, geschild en heel dun geschaafd of gesneden
2 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook, gepeld en geperst
zeezout
bakpapier
voor de mosterdsaus:
25 g boter
1 sjalotje, gesnipperd
1/2 eetl. dijonmosterd
2 eetl. cognac of vieux
300 ml vleesbouillon of vleesfond
125 ml demi crème fraîche (Melkan)
1/2 eetl. grove mosterd