Gevulde rosbiefrolletjes
home > boodschappen > Gevulde rosbiefrolletjes
Voorbereiden:
Verkruimel de roquefort. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd de stengels vervolgens in smalle reepjes. Rasp de geschilde appel. Meng de appelrasp, de yoghurt, het citroensap, de roquefort en de bleekselderij door elkaar.
Bereiden:
Schep op elk plakje rosbief een beetje van het appelmengsel en rol de plakjes op. Leg op elk bord 2 rolletjes en bestrooi ze met bieslook. Garneer het gerecht met een plukje alfalfa of tuinkers.
Tip:
Dit voorgerecht kan ook als hapje bij een aperitief worden geserveerd. Reken op 1 rolletje per persoon.
Wijnadvies:
Extra verrukkelijk met een volle Argentijnse chardonnay of syrah rosé, bijvoorbeeld van El Abasto.
Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 13g
vet 7g
koolhydraten 7g
kcal (kJ) 143
Ingrediënten voor 4 personen
50 g roquefort
2 stengels bleekselderij
1 zoetzure appel
6 eetl. volle yoghurt (Melkan)
1 eetl. citroensap
8 plakjes rosbief (vleeswaren)
2 eetl. fijngeknipte bieslook
voor de garnering: alfalfa of tuinkers