Gevulde schnitzels met wittewijnsaus

home > boodschappen > Gevulde schnitzels met wittewijnsaus

Voorbereiden:
Sla de schnitzels tussen een stukje folie extra plat. Maal er aan beide kanten wat peper over en leg op iedere schnitzel twee salieblaadjes en een plak ham. Sla de schnitzels dubbel en steek vast met een prikker.

Bereiden:
Verwarm de olie en schroei de gevulde schnitzels aan beide kanten dicht. Bak ze aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder folie. Blus het bakvet af met de wijn en laat 2 minuten in­koken. Laat de boter op een lage stand al roerend smelten in de saus, zodat deze zacht en romig wordt. Leg het vlees terug in de saus en warm nog een minuut door. Serveer direct.

Tip:

Lekker met aardappelen uit de oven en broccoli of sperzieboontjes.

Variatie:
Gebruik in plaats van salie, basilicum of rozemarijn.

Wijnadvies:
Kies hier voor de lekkere Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc waarmee u ook de saus maakt, Danie de Wet of Berg Schaduw.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 32g
vet 16g
kcal 295





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfs- of varkensschnitzels à 125 g
versgemalen peper
8 blaadjes salie
4 plakken parmaham
of Coburger ham
1 eetl. olijfolie
150 ml witte wijn, Danie de Wet
2 eetl. boter

prikkers