Groene salade met geitenkaas en walnotendressing

home > boodschappen > Groene salade met geitenkaas en walnotendressing

Voorbereiden:
Meng de bladsla met de veldsla en verdeel het slamengsel over 4 borden. Leg de helft van de walnoten erop en
verdeel de uiringen en geitenkaas erover.

Bereiden:
Verwarm alle ingrediënten van de dressing met de rest van de walnoten en giet deze over de salade.

Tip:

Variatie:
In plaats van geitenkaas is gorgonzola ook heel lekker.
Vervang de notenolie door olijfolie en voeg een paar takjes verse rozemarijn toe.

Wijnadvies:
Voor de wijnliefhebber een strakke sauvignon blanc uit Touraine of een Duitse Classic riesling. Voor de bierfanaat een witbiertje of een fris Vlaams bruin bier.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 13g
vet 44g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 470





Ingrediënten voor 4 personen

75 g gemengde bladsla
75 g veldsla
75 g walnoten, grof gehakt
1 rode ui, in smalle ringen
4 plakken zachte geitenkaas (ca. 300 g)
voor de dressing:
75 ml notenolie
1 theel. dijonmosterd
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
1 eetl. citroensap