Hasselback aardappelen met warme specerijen
home > boodschappen > Hasselback aardappelen met warme specerijen
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van de onderkanten over de breedte van de aardappelen een plakje zodat ze blijven staan en snijd ze dan om de 5 mm in tot bijna onderaan. Zet de aardappelen in een ovenschaal. Vermeng de boter met de specerijen, zout en peper. Smeer de boter in de inkepingen en over de aardappelen en bak ze in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en bruin.
Tip:
U kunt dit gerecht zonder de specerijen ook als neutrale aardappelen bereiden.
Serveersuggestie
Lekker met een groene salade en gebakken kip.
Ingrediënten voor 4 personen
12 vastkokende middelgrote aardappelen,
geschild
4 eetl. gesmolten boter of bakproduct
mespunt korianderpoeder
mespunt komijnpoeder
mespunt paprikapoeder
mespunt kerriepoeder
zout en versgemalen peper