Hoenderbraai
home > boodschappen > Hoenderbraai
Voorbereiden:
Leg de kippenpoten naast elkaar in een schaal. Meng de olie, wijn, chilipoeder, komijn, peper, zout, chutney, azijn, mosterd, ketchup en sojasaus tot een marinade. Schenk deze over de kip en laat dit afgedekt minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Bereiden:
Braai of barbecue de kip minimaal 25 minuten op een hete barbecue. Zet het barbecuerooster, als het kan, eerst iets hoger en daarna lager zodat de kip niet verbrandt. Bestrijk de kippenpoten tijdens het roosteren regelmatig met de marinade en keer de kip af en toe om.
Tip:
Lekker met een frisse salade en maïsbrood.
Variatie:
In plaats van mangochutney is sinaasappelmarmelade of ananasjam ook heel geschikt.
Wijnadvies:
Hier geen moeilijke, dure wijn, maar een krachtige doch vriendelijke rosé van Hoop Huis.
Bereidingstijd:
ca.35 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 27g
vet 12g
koolhydraten 23g
kcal (kJ) 308
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenpoten
2 eetl. olijfolie (Mediterrane)
150 ml witte wijn
mespuntje chilipoeder of pittige paprikapoeder
1 theel. gemalen komijn (djinten)
1/2 theel. gemalen zwarte peper
1/2 theel. zout
125 ml mangochutney
2 eetl. balsamicoazijn
1 theel. dijonmosterd
2 eetl. tomatenketchup
2 eetl. sojasaus