Hutspot met pittige hachee
home > boodschappen > Hutspot met pittige hachee
Voorbereiden:
Meng alle ingrediënten voor de hachee in een braadpan en breng het geheel al roerend aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het vlees in 2-3 uur gaar stoven. Roer regelmatig: het mag niet aanbakken en moet zachtjes blijven pruttelen. Voeg eventueel een beetje extra water toe als de saus te dik wordt. Dit gerecht kunt u van tevoren bereiden.
Bereiden:
Zet de aardappelen op en kook ze 10 minuten. Voeg dan wortels en kool toe en kook ze samen gaar in circa 15 minuten. Giet het kookwater af. Stamp aardappelen en groenten grof door elkaar (het mag niet smeuïg worden). Breng de pittige hachee opnieuw al roerend aan de kook. Schep het rundvlees met de uitjes met een schuimspaan uit de braadpan en laat daarbij de kokossaus uitlekken. Schep het vlees door de hutspot. Verdeel de hutspot over de borden, maak een mooi ‘bergje’. Strooi op elk bord een handje kroepoek en wat selderijgroen. Geef de kokossaus en de rest van de kroepoek er apart bij.
Wijnadvies:
Lekker met pittig Vlaams bruin bier, een bokbier of een volle rode wijn, kruidig en krachtig, bijvoorbeeld een Vin de Pays cabernet sauvignon-syrah van J.L. Cévenne.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de hachee:
2 rode Spaanse pepers, zonder zaadjes, gesnipperd
800 g runderlappen, in blokken van 4 cm
2 (zoete) uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
stukje citroenschil, zonder wit
3 eetl. gembersiroop
1 blik (ca. 400 ml) kokosmelk
1 runderbouillontablet,
verkruimeld
250 ml warm water
voor de hutspot:
1 1/4 kg aardappelen, geschild en in stukken
500 g winterwortels, geschrapt en in plakken
350 g groene kool, in smalle repen
1 zakje Javaanse kroepoek
2 eetl. selderijblad (vers)