Italiaanse zalmburger met geroosterde groene asperges
home > boodschappen > Italiaanse zalmburger met geroosterde groene asperges
Voorbereiden:
Doe de zalm, pesto, eiwit, wit brood, sjalotje en zout en peper in een keukenmachine en hak alles iets grover – dus niet tot een fijne puree. Vorm van dit mengsel 2 zalmburgers. Leg ze even in de koelkast zodat ze stevig worden. Snijd de ciabattabroodjes open en beleg ze met rucola. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en blancheer ze 2 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en dep ze droog. Meng de helft van de olijfolie met de balsamicoazijn en mosterd.
Bereiden:
Verhit een pan met de rest van de olijfolie en bak hierin de zalmburgers 2-3 minuten per kant. Verhit een grillpan, leg de asperges erin en bestrijk ze met het balsamicomengsel. Rooster de asperges 3-4 minuten en bestrijk ze regelmatig met de oliemix. Leg de zalmburgers op de broodjes en serveer de asperges erbij.
Tip:
• Garneer de asperges met krullen geschaafde Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Erg lekker met Chardonnay. Denk aan Danie de Wet of Viña Maipo. Liever nog iets frisser?
Dan richting Italië met de Soave van Villa Mondi.
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 31g
vet 56g
koolhydraten 50g
kcal 830
Ingrediënten voor 4 personen
250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in dobbelstenen
1 eetl. pesto
1 eiwit
1 sneetje (niet te vers) wit brood, zonder korst
1 sjalotje, gepeld, gehalveerd
zout en versgemalen peper
2 ciabattabroodjes
1/2 zak rucola
250 g groene asperges
4 eetl. olijfolie
1/2 theel. balsamicoazijn
1/2 theel. Dijonmosterd