Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten
home > boodschappen > Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten
Bereiden:
Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Droog de boterhammen in de broodrooster. Maal het brood met de kruiden, ansjovis, knoflook en 2 eetlepels boter in de keukenmachine fijn. Breng water met zout aan de kook en kook de doperwten hierin 2 minuten. Giet ze af en laat uitlekken. Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de rest van de boter en de olijfolie in de koekenpan en bak de entrecotes op hoge stand aan beide kanten 2 minuten. Leg ze in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Zet ze een paar minuten onder de grill tot ze mooi bruin zijn. Verwarm ondertussen de doperwten in het bakvet van het vlees en schep de waterkers erdoor. Verdeel de groenten over 4 borden, leg er een entrecote op en giet er wat van de jus uit de ovenschaal over.
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met krieltjes.
Wijnadvies:
Kan met wit. Heel goed zelfs met Hoop Huis Chenin Blanc of de Schoondal Classic White. Licht rood is zeker ook niet te versmaden. Heerlijk met Villa Mondi Bardolino, Beaujolais Villages of Bourgogne Pinot Noir. Alle drie licht koelen!
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 37g
vet 22g
koolhydraten 42g
kcal 615
Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsentrecotes
zout en versgemalen peper
2 witte boterhammen, zonder korsten
handje verse kruiden als peterselie, basilicum, bieslook, tijm, rozemarijn, oregano
2 ansjovisfilets
2 teentjes knoflook
3 eetl. boter
400 g verse of diepvriesdoperwten
2 eetl. olijfolie
bosje waterkers (harde stelen verwijderd) of rucola