Kalkoen-cordon bleu

home > boodschappen > Kalkoen-cordon bleu

Bereiden:
Sla de kalkoenschnitzels tussen twee velletjes gladfolie met de bodem van een steelpan plat. Bestrijk ze met een dun laagje roomkaas. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en verdeel ze over de schnitzels. Vouw de schnitzels dubbel en druk de helften stevig op elkaar. Schep op een bord de bloem met wat zout en peper door elkaar. Klop op een tweede bord het ei los met een paar druppels water. Schep op een derde bord het paneermeel en de sesamzaadjes door elkaar. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. Druk het paneerlaagje goed aan. Zet de gepaneerde schnitzels in de koelkast tot ze worden gebakken. Verhit een laagje boter in een koekenpan. Bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten in circa 10 minuten gaar en goudbruin. Geef er desgewenst tomatensaus, gebakken aardappelen en groenten naar keuze bij.

Wijnadvies:
Probeer een jonge Bordeaux, een Côtes de Bourg, een Bergerac of een rode Gascogne (16-18°C)





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalkoenschnitzels
1 pakje verse roomkaas met kruiden en knoflook (bijvoorbeeld Boursin)
2 bosuitjes
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
1 ei
4 eetl. paneermeel
2 eetl. sesamzaadjes
boter om te bakken