Kalkoen met olijven in tomatensaus

home > boodschappen > Kalkoen met olijven in tomatensaus

Voorbereiden:
Bestrooi de kalkoen met zout en peper.

Bereiden:
Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan en bak de kalkoen snel aan alle kanten aan. Giet de helft van de gezeefde tomaten in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof het vlees in circa 15 minuten gaar. Voeg de rest van de gezeefde tomaten, de peperkorrels of kappertjes, doperwten, olijven en knoflook toe en breng al roerend aan de kook. Bestrooi het gerecht ten slotte met oregano.

Tip:
Serveersuggestie: Eet hier gele rijst en een groene salade bij.

Variatie:
Vervang de olijven door 1 kleine, in blokjes gesneden courgette.

Wijnadvies:
Ga voor een goede mediterrane wijn, rood of rosé, uit Zuid-Frankrijk, Spanje of Sicilië.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 51g
vet 19g
koolhydraten 13g
kcal (kJ) 425





Ingrediënten voor 4 personen

750 g kalkoenfilet, in blokjes
zout en versgemalen peper
4 eetl. olijfolie
1/2 l gezeefde tomaten
(pak of blik)
1 eetl. groene peperkorrels,
uitgelekt (uit potje)
of 1/2 eetl. kappertjes
200 g diepvriesdoperwten
50 g groene olijven zonder pit
1 teentje knoflook, geperst
2 theel. oregano (vers of diepvries of 1/2 theel. gedroogd)