Kalkoen uit de wok

home > boodschappen > Kalkoen uit de wok

Voorbereiden:
Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper.

Bereiden:
Verhit 4 eetlepels olie in de wok en bak de uiringen. Voeg de champignons en de gemberpoeder toe en bak alles enkele minuten op een niet te hete hittebron. Schep ui en champignons uit de wok. Giet 2 eetlepels olie in de wok en bak de kalkoenblokjes in circa 10 minuten gaar. Doe de rest van de gesneden groenten in de wok en roerbak enkele minuten. Giet de bouillon en sojasaus in de wok en breng aan de kook. Schep de gebakken ui en champignons erbij en warm alles goed door.

Variatie:
Vervang de champignons door shiitake. Verwijder de steeltjes van deze paddenstoelensoort. Vervang de kalkoenfilet door kipfilet.

Wijnadvies:
Een fris pilsje voor de dorst of een lekkere Australische semillon-chardonnay.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 35g
vet 24g
koolhydraten 6g
kcal (kJ) 385





Ingrediënten voor 4 personen

500 g kalkoenfilet, in blokjes
zout en versgemalen peper
6 eetl. zonnebloemolie
2 uien, in ringen
250 g champignons, in plakjes
1/2 theel. gemberpoeder (djahé)
1/4 Chinese kool, dun gesneden
1/2 paksoi, in repen
2 stengels bleekselderij, in reepjes
250 ml kippenbouillon
(van een tablet)
1 eetl. sojasaus (ketjap manis)