Kebab met abrikozen-wortelsalade

home > boodschappen > Kebab met abrikozen-wortelsalade

Voorbereiden:
Meng de olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en knoflook en schep deze marinade door het vlees, de champignons en sjalotjes. Rijg de biefstuk, champignons en sjalotjes aan de spiesen. Snijd de abrikozen in vieren en meng ze met de andere salade-ingrediënten.

Bereiden:
Leg de kebabs circa 6-8 minuten op de barbecue, onder een hete grill of in een grillpan. Keer ze regelmatig om en bedruip ze met de rest van de marinade. Serveer ze met de salade en Turks brood.

Tip:
Schep 2 eetlepels volle yoghurt (Melkan) door de salade.

Variatie:
Vervang de biefstuk door pittige gehaktballetjes en rooster deze ca. 12 minuten.

Wijnadvies:
Lekker met een fris biertje, maar minstens zo lekker met een jonge, volle rode wijn uit het Spaanse Cariñena of Valdepeñas.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 23g
vet 9g
koolhydraten 38g
kcal (kJ) 307





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetl. olijfolie (Mediterrane)
zout en versgemalen peper
1 theel. paprikapoeder
2 teentjes knoflook, geperst
300 g biefstuk, in blokjes
125 g grote champignons,
geborsteld of schoongeveegd
6 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
4 spiesen
voor de salade:
150 g gedroogde abrikozen, geweld in water
2 winterwortels, geraspt
2 eetl. honing
3 eetl. citroensap
2 eetl. gehakte peterselie
(vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd