Kip Tandoori

home > boodschappen > Kip Tandoori

Voorbereiden:
Snijd het vel van de drumsticks af en maak een paar inkepingen in het vlees. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar, leg de kip erin en laat 2 tot 3 uur in de koelkast marineren.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 240ºC. Doe de kip in een ovenschaal en bak hem in 20 tot 25 minuten gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de schaal uit de oven en houd de kip warm. Temper de oventemperatuur naar 180ºC. Snijd het filodeeg in 8 vierkanten van circa 15 bij 15 cm. Leg steeds twee vierkanten diagonaal op een schaaltje en bak ze in 5 minuten hard in de oven. Serveer de rijst en de kip tandoori in de filobakjes.

Tip:
Serveersuggestie:
Roerbak wat courgette en paprika en leg dit ook in de bakjes.

Bereidingstijd:
ca.40 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 40g
vet 22g
koolhydraten 112g
kcal 815





Ingrediënten voor 4 personen

16 minidrumsticks of 8 drumsticks
400 g basmatirijst
1 pak filodeeg
Voor de marinade:
1 theel. gemberpuree of verse gember, geraspt
1 theel. knoflookpuree of verse knoflook, geperst
1/4 theel. kurkuma
1 theel. gemalen koriander
2 theel. paprikapoeder mild
1 theel. zout
1 eetl. citroensap
3 eetl. maïsolie
300 ml yoghurt

vier schaaltjes van gelijke grootte