Kip uit de wok met lentegroenten
home > boodschappen > Kip uit de wok met lentegroenten
Voorbereiden:
Bestrooi de kipblokjes met kerriepoeder. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van 3 cm. Giet de maïskolfjes af en laat ze goed uitlekken. Snijd de rucola iets kleiner. Kook de sugarsnaps en asperges 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet 7 minuten. Schep de kipblokjes uit de wok. Voeg de prei, sugarsnaps en asperges bij het bakvet en bak ze al omscheppend 4 minuten. Meng de maïskolfjes, kipblokjes en bouillon erdoor en verwarm 3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel.
Variatie:
Serveersuggestie:
Lekker met pasta of gekookte krieltjes.
Wijnadvies:
Een stevige rosé kan prima. Qua wit is pinot gris, muscat of viognier aan te bevelen. Denk ook aan chardonnay.
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 33g
vet 10g
koolhydraten 13g
kcal (kJ) 275
Ingrediënten voor 4 personen
500 g kipfilet, in blokjes
1 theel. kerriepoeder
200 g groene asperges
1 blikje maïskolfjes (ca. 180 g)
75 g rucola
200 g sugarsnaps, afgehaald
2 eetl. roerbakolie of zonnebloemolie
1 prei, in smalle ringen
100 ml kippenbouillon (van tablet)
zout en versgemalen peper