Kloosterpot met perzik
home > boodschappen > Kloosterpot met perzik
Voorbereiden:
Pel de uien en snipper ze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de augurken in plakjes. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en verdeel ze in blokjes.
Bereiden:
Verhit de helft van de boter. Bak de spekblokjes met de ui en het kalfspoelet rondom goudbruin. Voeg de paprika, augurken, tijm, de rest van de boter en peper en zout toe en stoof zachtjes 30 minuten. Schep er de laatste 10 minuten de tomaten, stroop, witte bonen en perzikpartjes door. Bind het stoofvocht licht met zure room waardoor 1 eetl. bloem is geroerd. Serveer er een bakje geraspte kaas bij.
Tip:
Neem in plaats van witte bonen eens kapucijners of macaroni. Vervang de stroop door honing.
Wijnadvies:
Vul de glazen met een frisse witte Chardonnay (de huiswijn bijvoorbeeld). Deze heeft iets vettigheid die bij de kalfspoelet prima combineert. Schenk een Kaapse Chardonnay (9-11ºC).
Bereidingstijd:
ca.40 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 47g
vet 35g
koolhydraten 52g
kcal (kJ) 711
Ingrediënten voor 4 personen
2 uien
1 rode paprika
4 augurken
2 tomaten
50 g boter
100 g magere gerookte spekblokjes
400 g kalfspoelet
1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries)
peper en zout
1 eetl. stroop
1/2 l pot witte bonen
1/2 l blik of pot perzikpartjes
125 ml zure room
1 eetl. bloem