Koolrolletjes in tomaten-yoghurtsaus
home > boodschappen > Koolrolletjes in tomaten-yoghurtsaus
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Fruit de ui in de helft van de olie of boter. Meng de gefruite ui, zout en peper door het gehakt. Haal 12 mooie bladeren van de witte kool. Blancheer ze 5 à 7 minuten, giet ze af en dep ze droog.
Bereiden:
Leg de koolbladeren naast elkaar en verdeel het gehakt erover. Rol de bladeren stevig op en braad de rolletjes heel licht in de boter. Leg ze dan in de ovenschaal. Meng de tomatensaus met 2 eetlepels yoghurt en giet de saus over de rolletjes. Bestrooi de rolletjes met paneermeel en zet ze circa 20 minuten in het midden van de oven.
Wijnadvies:
Hotel de Ville Bordeaux blanc. En wie het liever in Zuid-Afrika zoekt, kiest Berg Schaduw Sauvignon blanc. In Italië biedt de Soave Coppiere zich aan. Ook een droge rosé zoals die van Que Mas is smakelijk.
Bereidingstijd:
ca.45 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
2 eetl. olie of 50 g boter
zout en versgemalen peper
250 g gehakt (half-om-half)
1 kleine witte kool
200 ml gezeefde tomaten (pakje)
2 eetl. yoghurt (Melkan)
2 eetl. paneermeel
ovenschaal