Koolvisfilet uit de oven met ansjovis en olijven

home > boodschappen > Koolvisfilet uit de oven met ansjovis en olijven

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de ansjovis, knoflook, olijven, tomaatjes, basilicum, olie en wijn door elkaar in een braadslee. Bestrooi de koolvisfilets rondom met zout en peper. Wentel ze door de saus in de braadslee en leg ze erin.

Bereiden:
Zet de braadslee in de oven en bak de vis in 10 minuten gaar.

Tip:
Ook lekker met tilapia.

Serveersuggestie:
Serveer met de saus en eet met bijvoorbeeld pasta of stokbrood en een groene salade.

Wijnadvies:
Met de witte droge huiswijn doet u een prima keuze. Evenals met Verdicchio dei Castelli di Jesi. Ook de Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Indomita en Danie de Wet zijn van harte aanbevolen.





Ingrediënten voor 4 personen

4 ansjovisfilets uit de olie, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 g ontpitte zwarte olijven, grof gehakt
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
handje basilicumblaadjes
2 eetl. olijfolie
1 glas droge witte wijn
4 koolvisfilets (Vismarine)
zout en versgemalen peper