Krabsalade met maïs en druiven

home > boodschappen > Krabsalade met maïs en druiven

Voorbereiden:
Haal de grote krabvlokken een beetje uit elkaar. Halveer de druiven en verwijder de pitten. Snijd de lente/bosuitjes met het loof in ringetjes. Giet de maïs af. Schil de knolselderij en rasp deze grof of snijd de groente in flinterdunne reepjes. Pel de sinaasappel en verdeel deze in partjes. Verdeel de sla over een schaal.

Bereiden:
Schep de ingrediënten voor de salade door elkaar. Pers voor de dressing het teentje knoflook en voeg de tomatenpuree, sinaasappelsap, sherry, mosterd, yoghurt, peper, zout en dille er aan toe. Klop de slagroom lobbig en meng deze luchtig door de dressing. Schik de salade op de sla en giet de dressing eroverheen.

Tip:
Voeg 1 eetl gembersnippers toe aan de dressing. Vervang de druiven door schijfjes mango. Neem alfalfa in plaats van gemengde sla.

Wijnadvies:
Drink hierbij een neutrale witte Chardonnay uit bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of uit de nieuwe wereld. Ook combinaties van Chardonnay met een andere druif (met Sémillon of Sauvignon)

Bereidingstijd:
ca.15 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 16g
vet 17g
koolhydraten 21g
alcohol 1 %
kcal (kJ) 218





Ingrediënten voor 4 personen

250 g krabvlokken (surimi)
100 g witte druiven
100 g blauwe druiven
1 bosje lente/bosuitjes
150 g maïs (uit blik)
200 g knolselderij
1 sinaasappel
200 g fijne gemengde sla
Voor de dressing:
1 teentje knoflook
1 eetl. tomatenpuree
1 dl sinaasappelsap
2 eetl. sherry
1 theel. mosterd
2 dl yoghurt
peper en zout
1 eetl. gehakte dille (vers of diepvries)
1/2 dl slagroom