Kruidige kip met tomaten

home > boodschappen > Kruidige kip met tomaten

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de kip van binnen en buiten af met koud
water en dep hem goed droog met keukenpapier. Maak een pasta van de boter of olie, de kruiden en de citroen en wrijf hiermee de kip van binnen en van buiten in. Doe de kip in de braadzak en maak de zak goed dicht met de bijgeleverde clip. Leg de kip in een braadslee.

Bereiden:
Bak de kip in de oven in 1,5 uur gaar. Leg de hele tomaten rond de kip in de braadslee en besprenkel ze met een beetje olie. Knip de zak open en laat nog 15 minuten bakken. Haal de kip uit de zak en snijd hem in stukken, giet de jus bij de tomaten en
serveer dit bij de kip.

Wijnadvies:
Terrazano Verdicchio dei Castelli di Jesi voor de ‘fris-wit’ liefhebbers. Maar ook huiswijn rosé uit Tolosan is dol op deze kip.





Ingrediënten voor 4 personen

1 hele scharrel- of maïskip

2 theel. grof zout en versgemalen peper
2 eetl. boter of olijfolie
4 teentjes knoflook, geperst
2 takjes salie, gehakt
2 takjes rozemarijn, gehakt
2 takjes tijm
½ citroen, rasp en sap
1 kg trostomaten
1 eetl. olijfolie

braadzak