Lamsoestertjes met flageolets

home > boodschappen > Lamsoestertjes met flageolets

Voorbereiden:
Snijd de lamshaasjes schuin in plakken van circa 1 cm dik. Plet de korianderzaadjes onder de bodem van een steelpan. Bestrijk de lamsoestertjes met wat olie of gesmolten boter, bestrooi ze met wat zout en peper en haal ze door de koriander. Laat de flageolets uitlekken. Snipper de rode ui.

Bereiden:
Verhit de olie voor de saus in een steelpan en laat de ui omscheppend glazig fruiten. Voeg drie eetlepels van de boontjes, drie eetlepels van de room en de mangochutney toe. Pureer de saus in de foodprocessor of met de staafmixer en laat kort doorwarmen. Breng de saus met een scheutje water of witte wijn op de gewenste dikte en breng op smaak met wat zout en peper. Warm de overgebleven boontjes op met de resterende room en schud op met de tijm en wat zout en peper. Verhit een koekenpan met een dikke bodem en doe er de olie of de braadboter voor de lamsoestertjes in. Braad ze op hoog vuur 1 tot 2 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid en neem ze uit de pan. Serveer de lamsoestertjes met de saus en de boontjes.

*De flageolet is een verfijnde groene boon die mooi heel blijft bij het koken

Tip:
Vervang de flageolets door witte boontjes.





Ingrediënten voor 4 personen

750 gram lamshaas
1 eetl. korianderzaadjes
4 eetl. olijfolie of 50 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de groenten en saus:
1 blik flageolets* (groene boontjes) van circa 800 gram
2 rode uien
2 eetl. olijfolie
0.125 l slagroom
4 eetl. mango chutney (potje)
1 mesp. gedroogde tijm