Lenteburgers met gebakken aardappeltjes en snijbonen
home > boodschappen > Lenteburgers met gebakken aardappeltjes en snijbonen
Voorbereiden:
Snipper de gepelde ui. Meng door het gehakt de gesnipperde ui, mosterd, ketchup en wat zout naar smaak. Vorm er met natte handen 4 ballen van en druk deze plat. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruitjes.
Bereiden:
Kook de aardappeltjes bijna gaar. Giet ze af. Bak ze in boter knapperig bruin. Bestrooi de aardappeltjes met tijm en bedruppel ze als ze klaar zijn met een beetje citroensap. Verhit olie in een grillpan of koekenpan en grill/bak de burgers gaar. Reken op circa 5 minuten per kant. Kook de snijbonen in circa 10 minuten beetgaar en giet ze af. Schep de snijbonen door de gebakken aardappeltjes. Leg de burgers in het midden van de borden en schep de groenten eromheen.
Tip:
In plaats van lams- of kalfsgehakt kan voor dit recept ook rundergehakt, half-om-half gehakt of kipgehakt worden gebruikt. Mocht er geen lamsgehakt verkrijgbaar zijn, maak het dan zelf. Koop lamsvlees van een lamsbout en hak het vlees klein of maal het in een gehaktmolen.
Wijnadvies:
Kies een Portugese rode Dão die met al zijn kracht bijna fluwelig wordt in combinatie met de lamsburgers op tafel (16-18ºC).
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 35g
vet 27g
koolhydraten 31g
kcal (kJ) 507
Ingrediënten voor 4 personen
1 middelgrote ui
500 g lams- of kalfsgehakt
1 eetl. gele mosterd
2 eetl. tomatenketchup
zout
300 g snijbonen
500 g geschilde krielaardappeltjes
20 g boter
2 theel. gedroogde tijmblaadjes
1/2 citroen
2 eetl. zonnebloemolie