Mediterrane rijstschotel met kip

home > boodschappen > Mediterrane rijstschotel met kip

Voorbereiden:
Bestrooi de kip rondom met zout, peper en paprikapoeder.

Bereiden:
Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de kipkarbonades om en om bruin. Neem ze uit de pan en fruit in het overgebleven vet de ui glazig. Voeg de knoflook, tijm en saffraan toe en fruit nog een minuut zachtjes mee. Voeg de tomaten en rijst toe en roer goed om. Giet de bouillon en wijn bij de rijst en laat al roerende aan de kook komen. Leg de stukken kip tussen de rijst. Zet de pan op een lage stand en laat met het deksel erop in circa 30 minuten gaar stoven. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer met een partje citroen en wat extra vergine olijfolie.

Wijnadvies:
Rosé uit de Provence.





Ingrediënten voor 4 personen

8 kipkarbonades

zout en versgemalen peper
1 theel. paprikapoeder
4 eetl. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 theel. verse tijm
mespunt saffraandraadjes
4 rijpe trostomaten,
in blokjes
300 g witte rijst
300 ml hete kippenbouillon
van tablet
250 ml droge rosé,
jean sablenay of cevenne
4 eetl. verse peterselie
1 citroen, in partjes