Miesalade met kip en garnalen

home > boodschappen > Miesalade met kip en garnalen

Voorbereiden:
Meng de ingrediënten voor de dressing.

Bereiden:
Pocheer de kipfilet in circa 15 minuten gaar. Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem in reepjes. Kook de eiermie en de broccoli en laat deze uitlekken en afkoelen. Verdeel de mie over de borden. Bestrooi met uiringetjes (ook het mooie groene loof van de uitjes wordt gebruikt), de kipreepjes, peterselie, tomaatjes, broccoli en garnalen. Besprenkel de salade met de dressing.

Tip:
Meng een klein beetje sambal oelek door de dressing.

Wijnadvies:
Extra smakelijk met een koel blond biertje of een glaasje Duitse Classic riesling.

Wijngerelateerde artikelen:
Crémant d’Alsace
Overheerlijke wijnen
Twee bijzondere Bourgondiërs
Elzasser wijnen,oneindig plezierig!
De Elzas

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 12g
vet 18g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 230





Ingrediënten voor 4 personen

1 (maïs)kipfilet
125 g (eier)mie
1 stronkje broccoli, in kleine roosjes
2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
2 eetl. fijngehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
50 g cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
50 g gekookte, gepelde garnalen (Vismarine of vers)
voor de dressing:
4 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. citroensap
1 theel. mosterd
1/2 eetl. sojasaus (ketjap asin)