Nacho's met avocadosalsa

home > boodschappen > Nacho's met avocadosalsa

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tortillachips in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de chips. Schil de avocado, pureer het vruchtvlees en roer het citroensap erdoor. Snipper de ui of sjalotjes fijn. Kruis de vleestomaten in, leg ze even in kokend water zodat je het velletje er makkelijk kunt afhalen en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Schep de helft van de ui en de tomaat door de avocadopuree.

Bereiden:
Zet de tortillachips met kaas in het midden van de oven totdat de kaas licht gesmolten is. Schep hier en daar wat avocadosalsa en zure room over de gesmolten kaas. Strooi er wat chilipoeder over en verdeel de rest van de uien en de tomaten met de koriander erover.

Tip:
Maak zelf tortillachips: Steek rondjes uit 2 wraptortilla’s (kant-en-klaar) en bestrijk deze met olie. Leg ze op de bakplaat en strooi er voor hartige chips kaas over en voor zoete chips poedersuiker. Bak ze in een oven van 180°C in ca. 7 minuten lichtbruin en knapperig.

Variatie:
De tomatenblokjes kunnen worden vervangen door miniblokjes rode paprika.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 18g
vet 33g
koolhydraten 27g
kcal (kJ) 477





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote zak tortillachips naturel
200 g geraspte belegen kaas (liefst cheddar)
1 grote of 2 kleine avocado’s
2 eetl. citroensap
1 (rode) ui of 2 sjalotjes
2 vleestomaten
1 bekertje (125 ml) zure room
chilipoeder of paprikapoeder
2 eetl. gehakte koriander
(vers of diepvries)