Noedelsalade met zoetzure dressing

home > boodschappen > Noedelsalade met zoetzure dressing

Voorbereiden:
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af. Laat afkoelen. Snijd de kalkoenfilet in smalle reepjes. Halveer de gewassen komkommer in de lengte en snijd er smalle boogjes van. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes en de paprika zonder zaadjes in blokjes. Haal de peultjes af, kook ze 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.

Bereiden:
Roerbak de kalkoenreepjes 10 minuten in de hete olie in een wok of hapjespan. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de kalkoenfilet, komkommer, bosui, paprika, peultjes en mihoen. Schik het mengsel op de veldsla. Strooi er koriander over en cashewnoten die licht geroosterd zijn in een droge hete koekenpan. Leg er partjes limoen of citroen bij.

Tip:
De kalkoenfilet kan worden vervangen door kipfilet of varkensfricandeau.

Variatie:
Vervang de chilisaus eens door enkele druppels tabasco.

Wijnadvies:
Lekker met een frisse Elzasser of Duitse witte wijn.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 33g
vet 11g
koolhydraten 44g
kcal (kJ) 407





Ingrediënten voor 4 personen

250 g mihoen
400 g kalkoenfilet
1 kleine komkommer
3 lente-/bosuitjes
1 rode paprika
150 g peultjes
2 eetl. wokolie of zonnebloemolie
100 g veldsla of jonge bladsla
2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
75 g cashewnoten
1 limoen of 1 citroen
voor de dressing:
2 eetl. sojasaus (ketjap manis)
1 eetl. sesamolie
1/2 eetl. geraspte gemberwortel
(of gehakte gembersnippers)
1 eetl. chilisaus
3 eetl. rodewijnazijn
1 teentje geperste knoflook