Paella uit Valencia

home > boodschappen > Paella uit Valencia

Voorbereiden:
Week de saffraandraadjes in 4 eetlepels warm water. Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie in een paellapan of wok en bak hierin de kip in 15 minuten goudbruin en bijna gaar. Schep de drumsticks uit de pan en houd ze warm. Bak de garnalen in het bakvet tot ze roze zijn, schep ze uit de pan en houd ze warm.

Bereiden:
Bak de chorizo, ui, knoflook en paprika al omscheppend 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze even mee tot de korrels glanzen. Roer de saffraan met vocht en de bouillon erdoor en kook zachtjes, on­afgedekt 15 minuten tot de rijst bijna droog maar wel smeuïg is. Voeg na 10 minuten de drumsticks en doperwten toe. Schep de blacktigers erdoor. Serveer de paella in de pan en garneer met citroen.

Tip:

Neem in plaats van chorizo rauwe ham en breid de paella uit met gekookte mosselen en surimi of zeevruchtencocktail (Vismarine).

Wijnadvies:

Spanje is natuurlijk hier eerste keus. Wie rood wil drinken, maakt met een Castillo Pastores een goede keuze. Toch liever wit? Maak dan een uitstapje naar Italië en kies het frisse wit van de Soave van Villa Mondi.





Ingrediënten voor 4 personen

1 envelopje saffraandraadjes

4 kipdrumsticks
zout en versgemalen peper
100 ml olijfolie
250 g reuzegarnalen (Vismarine), ontdooid
(zie voorgerecht garnalensalade)
100 g chorizo, in reepjes of plakjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
400 g rondkorrelrijst (arborio- of risottorijst)
900 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot)
150 g diepvriesdoperwten
1 citroen, in partjes