Paprika's mèt inhoud
home > boodschappen > Paprika's mèt inhoud
Voorbereiden:
Halveer de paprika’s in de lengte en laat ze in 5 minuten in kokend water half gaar worden. Of – nog beter – stoom ze in circa 10 minuten half gaar. Laat ze zonodig uitlekken. Snijd intussen de prei tot aan de wortelaanzet in de lengte in vieren en daarna in snippers. Was zonodig en laat uitlekken. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Hak het brood zonder de korstjes in de foodprocessor fijn. Snijd de geitenkaas in blokjes.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in de koekenpan en laat de prei en de champignons omscheppend een paar minuten bakken. Laat de geperste knoflook en tweederde van het broodkruim kort meebakken. Bestrooi met wat zout en peper. Schep er van het vuur af de blokjes geitenkaas door. Meng het restant van het broodkruim met de geraspte kaas. Vul de halve paprika’s met het prei-champignonmengsel. Zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met het brood-kaasmengsel. Zet de schaal 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van de paprika’s goudbruin is gekleurd. Geef er rijst bij, of ciabatta of Turks brood, horizontaal doormidden gesneden, bestreken met tomatensaus waar wat geperste knoflook door is geroerd en bedruppeld met olijfolie. Laat het brood met de paprika’s in de oven meeroosteren.
Ingrediënten voor 4 personen
2 stuks paprika rode
1 stukje prei
250 gram champignons
3 sneetjes wittebrood
200 gram geitenkaas
2 eetl. olijfolie
1 tenen knoflook
3 eetl. versgeraspte jongbelegen goudse kaas