Pasta met paprika en pepersalami
home > boodschappen > Pasta met paprika en pepersalami
Voorbereiden:
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de kwarten in de lengte in reepjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de salami, afhankelijk van het formaat, in niet te kleine stukjes. Hak de rozemarijn grof.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een pan en laat de paprika en de ui in de hete olie fruiten tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook en de salami kort meefruiten. Roer er de gezeefde tomaten door en breng op smaak met de rozemarijn en wat zout en peper. Laat circa 10 minuten met een deksel op de pan stoven. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met wat zout, giet af en laat uitlekken. Schep de pasta en de tomaatblokjes door het paprikamengsel. Laat kort doorwarmen en serveer meteen. Zet de geraspte kaas op tafel.
Wijnadvies:
Eenvoudige rode Bordeaux, Chianti, Rioja Tinto of een Navarra. Schenk ze alle bij circa 16°C.
Ingrediënten voor 4 personen
3 paprika’s bij voorkeur 1 rode, 1 gele en 1 groene
1 grote ui
1 of 2 teentjes knoflook
200 g gesneden pepersalami
1 takje verse of 2 theel. gedroogde rozemarijnnaaldjes
2 eetl. (olijf)olie
0.5 l gezeefde tomaten uit pak of blik
zout en versgemalen peper
300 g buisjespasta (penne)
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
ca. 75 g versgeraspte belegen Goudse of Parmezaanse kaas