Pastasalade met ham, banaan en mozzarella
home > boodschappen > Pastasalade met ham, banaan en mozzarella
Voorbereiden:
Kook de pasta in ruim water met het bouillontablet volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta daarna af en spoel er koud water over. Pel de bananen, snijd ze in plakjes, meng ze met de rozijnen en sprenkel er citroensap over. Verdeel de mozzarella in plakjes of blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden:
Meng de bananen, rozijnen, mozzarella, Italiaanse kruiden en hamreepjes door de pasta. Schep de dressing er luchtig door en garneer de salade met de olijven en cherry/kerstomaatjes. Lekker met ciabattabrood.
Variatie:
De mayonaise kan worden vervangen door yoghurt. Bestrooi de salade eens met geroosterd broodkruim en geraspte parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Bij deze pastasalade smaakt een sappige Beaujolais opperbest. Maar in feite iedere frisse en vooral droge rode wijn met een spontaan fruitig aroma (14-15ºC).
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 29g
vet 30g
koolhydraten 94g
kcal (kJ) 762
Ingrediënten voor 4 personen
400 g pasta (penne of spiraaltjes)
1 kippenbouillon-
of kruidenbouillontablet
2 bananen
50 g blanke rozijnen
2 eetl. citroensap
150 g mozzarella
1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum; vers of diepvries of 1 theel. gedroogd)
200 g gekookte hamreepjes
2 eetl. zwarte olijven zonder pit
1 bakje cherry/kerstomaatjes
voor de dressing:
3 eetl. olijfolie
2 eetl. citroensap
2-3 eetl. mayonaise
2 eetl. tomatenketchup
versgemalen peper
zout
1 eetl. groene of rode pesto