Peer met Rieslingsabayon
home > boodschappen > Peer met Rieslingsabayon
Bereiden:
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in stukjes. Verdeel deze over 4 dessertcoupes. Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker en 1 eetl. heet water au bain marie tot een dikke gladde witte crème. Let erop dat de bodem van de pan niet in het hete water maar in de stoom hangt anders gaan de eidooiers te snel stollen. Laat de saus niet koken. Giet de Riesling er heel langzaam bij en klop stevig met de garde tot de crème schuimig en bijna stijf is. Klop de citroenrasp en de kaneel erdoor. Haal de pan van de warmtebron en klop verder tot de sabayon lauwwarm is. Schenk de schuimige crème over de peren. Strooi de chocolade erover en serveer meteen.
Tip:
In plaats van riesling is moezel- of dessertwijn ook heel lekker.
Wijnadvies:
Het gerecht heeft een zoete toon en vraagt om een zoete, weelderige wijn als een Rijnse Riesling Auslese of een Monbazillac (9-11ºC).
Bereidingstijd:
ca.15 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 3g
vet 8g
koolhydraten 37g
kcal (kJ) 232
Ingrediënten voor 4 personen
2-3 rijpe handperen
4 eidooiers
4 eetl. suiker
2,5 dl riesling
geraspte schil van 1/2 citroen
mespuntje kaneel
2 eetl. geraspte pure chocolade