Peultjessalade met bacon

home > boodschappen > Peultjessalade met bacon

Bereiden:
Haal de peultjes af en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel ze na met koud water. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Schil de appel, rasp deze grof en sprenkel er citroensap over. Bak de reepjes bacon uit in de olijfolie. Schil de winterwortel en rasp deze grof. Voeg alle ingrediënten van de salade bij elkaar. Meng de dressing en schep deze door de salade. Serveer er grof bruinbrood bij.

Tip:
Voeg 1 eetl. frambozen- of balsamicoazijn toe tijdens het bakken van de bacon. Vervang de bacon door stukjes asperges zodat het een vegetarische salade wordt.

Wijnadvies:
Fruitig type Pinot Blanc of Chasselas uit de Elzas, Pinot Grigio uit Italië, Chardonnay uit Zuid-Afrika of een Chardonnay huiswijn. Ook een Chenin Blanc, alias Steen, uit Zuid-Afrika (9-11°C).

Bereidingstijd:
ca.15 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 16g
vet 24g
koolhydraten 11g
kcal (kJ) 324





Ingrediënten voor 4 personen

400 g peultjes
1 gele paprika
1 appel
1 eetl. citroensap
250 g reepjes bacon
1 eetl. olijfolie
1 winterwortel of 200 g worteltjes
Voor de dressing:
6 eetl. magere kwark of yoghurt
2 eetl. citroensap
2 eetl. gehakte bieslook
(vers of diepvries)
1/2 tl kerriepoeder
peper en zout