Pikante eiermie met gehakt

home > boodschappen > Pikante eiermie met gehakt

Voorbereiden:
Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken. Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen. Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan. Meng de ketjap, 2 eetlepels chilisaus, sambal en maïzena door het gehakt.

Bereiden:
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin. Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij. Schep de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met de pinda’s.

Wijnadvies:
Uitstekend te combineren met een Zuid-Afrikaanse of Californische ruby cabernet.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 41g
vet 42g
koolhydraten 65g
kcal (kJ) 802





Ingrediënten voor 4 personen

300 g Chinese eiermie of andere fijne miesoort
4 lente-/bosuitjes
1 prei
100 g ongezouten pinda’s
2 eetl. ketjap manis
3 eetl. zoete (sweet) chilisaus
2 theel. sambal (oelek, badjak of manis)
1 eetl. maïzena
2 eetl. (wok)olie
500 g rundergehakt
100 ml bouillon (van tablet of uit pot)