Pikante kipfilet met geroosterde aardappel en spinazie

home > boodschappen > Pikante kipfilet met geroosterde aardappel en spinazie

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper en cajunkruiden en bestrijk de kipfilets met dit mengsel. Boen de aardappelen met schil schoon. Prik de schil hier en daar in en pof de aardappelen in circa 6 minuten net niet gaar in de magnetron op 800 Watt. Snijd ze daarna in vieren.

Bereiden:
Leg de kipfilets naast elkaar op een bakplaat en rooster ze in circa 12-15 minuten goudbruin en gaar. Leg de laatste 5 minuten de aardappelparten erbij, besprenkeld met 2 eetlepels olijfolie waaraan rozemarijn is toegevoegd. Roerbak intussen de spinazie in de rest van de olijfolie waaraan de knoflook is toegevoegd. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de spinazie bij de geroosterde kip en aardappelen.

Tip:
• Vervang de rozemarijn door tijm.
• Neem in plaats van spinazie maïs.





Ingrediënten voor 4 personen

8 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
1 theel. cajunkruiden of paprikapoeder
4 kipfilets (samen ca. 500 g)
500 g vastkokende aardappelen
1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries)
of 1 theel. gedroogd
900 g spinazie (panklaar)
1 teentje knoflook, geperst