Pittige kerriekabeljauwreepjes
home > boodschappen > Pittige kerriekabeljauwreepjes
Voorbereiden:
Spoel de vis af, dep droog met keukenpapier en snijd in gelijke repen van circa 3 centimeter breed. Klop een glad beslag van de bloem, de bouillon, kerriepoeder en ei en schep daar de peper, bosui en knoflook doorheen. Verwarm de oven op 75°C. Verwarm een laag olie in een diepe pan. Haal steeds een paar stukjes vis door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin. Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven terwijl u de rest van de vis bakt.
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met curryketchup en een salade.
Wijnadvies:
Doe eens gek: schenk hier een Prosecco van Venetio bij. Heerlijk! Ook met een frisse Villa Mondi Soave zult u succes hebben. En wat rosé betreft is Berg Schaduw Pinotage een aanrader. Daar zit een klein zoetje in en dat gaat prachtig samen met de kerrie.
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 26g
vet 22g
koolhydraten 19g
kcal 380
Ingrediënten voor 4 personen
500 g kabeljauwfilet, vers of diepvries
100 g bloem
200 ml afgekoelde visbouillon, van tablet
1 eetl. kerriepoeder
1 ei
1/2 verse rode peper, zeer fijngehakt
2 bosuitjes, zeer fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
arachide- of zonnebloemolie om te frituren