Pittige varkensreepjes met zure saus
home > boodschappen > Pittige varkensreepjes met zure saus
Voorbereiden:
Snijd het vlees in reepjes van circa 2 cm breed en 10 cm lang. Doe de bloem, de kerrie, de peper en het zout in een plastic zak en schud goed door elkaar. Doe de reepjes vlees in de zak en schud tot ze rondom met de gekruide bloem zijn bedekt. Snijd de augurkjes voor de saus klein en laat ze goed uitlekken. Snipper de ui. Roer de mayonaise, de yoghurt, de mosterd, het dragonpoeder en wat zout en peper in een kom door elkaar. Roer er de augurkjes en de ui door.
Bereiden:
Verhit een laagje olie in een koekenpan. Bak de reepjes vlees met niet teveel tegelijk in de hete olie bruin en knapperig. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Geef er de saus apart bij. Lekker met sla en friet of gebakken aardappelen.
Variatie:
Vervang de saus door tomatenketchup.
Wijnadvies:
Denk aan Chardonnay’s of aan frisse, fruitige rode wijnen als Beaujolais, Beaujolais-Villages, rode Lambrusco of Valpolicella (14-16°C).
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram magere hamlappen
2 eetl. bloem
2 theel. kerrie
zout en versgemalen peper
4 augurkjes
1 kleine ui
4 eetl. mayonaise
4 eetl. yoghurt
1 theel. mosterd
½ theel. dragonpoeder
olie om te bakken