Rauwe ham met appel en geitenkaas
home > boodschappen > Rauwe ham met appel en geitenkaas
Voorbereiden:
Leg de plakken rauwe ham naast elkaar op een plank. Meng de appelblokjes met geitenkaas, tijm, peper, honing en walnoten.
Bereiden:
Verdeel de vulling over de hamplakken en vorm er rolletjes van. Leg tuinkers of veldsla op 4 borden en leg de rolletjes erop. Garneer met sprieten bieslook.
Wijnadvies:
Een sauvignon de Touraine, een sauvignon blanc van de Pays d’Oc of een Duitse riesling Classic zullen voor een goede begeleiding zorgen.
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 16g
vet 15g
koolhydraten 12g
kcal (kJ) 247
Ingrediënten voor 4 personen
12 plakken rauwe ham
1 grote of 2 kleine appels, in miniblokjes
150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries)
of mespunt gedroogde tijm
versgemalen peper
1 1/2 eetl. honing
1 eetl. walnoten, gehakt
tuinkers of veldsla als garnering
sprieten bieslook