Roerbak van varkenshaas en paksoi

home > boodschappen > Roerbak van varkenshaas en paksoi

Voorbereiden:
Snijd de varkenshaas in 2 cm dikke plakken en verdeel deze in blokjes.

Bereiden:
Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes krokant. Voeg de ui en knoflook bij de spekblokjes. Schep de varkenshaas erdoor en roerbak op een hoge stand 4 minuten. Voeg zout en peper toe. Roerbak de paksoi 2 minuten mee. Schep de sherry en crème fraîche met de salie erdoor en verwarm nog 2 minuten.

Tip:
De varkenshaas kan worden vervangen door varkensfilet of varkensfricandeau.

Variatie:

In plaats van paksoi is Chinese kool ook lekker.

Wijnadvies:
Chardonnay uit de Nieuwe Wereld, die is vaak wat rijker en ronder. Wit van dezelfde druif uit het zuiden van Frankrijk kan ook: Mâcon of anders Vin de Pays d’Oc.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 26g
vet 29g
koolhydraten 9g
kcal (kJ) 445





Ingrediënten voor 4 personen

250 g varkenshaas

1 eetl. olijfolie of arachideolie
50 g magere gerookte spekblokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
zout en versgemalen peper
1 kleine struik paksoi, in repen
scheutje sherry of witte wijn
100 ml demi crème fraîche (Melkan)
1 eetl. gehakte salie of dragon (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd