Roergebakken andijvieschotel

home > boodschappen > Roergebakken andijvieschotel

Bereiden:
Snijd het spek in smalle reepjes. Verhit de helft van de olie in een ruime pan. Roerbak hierin de spekreepjes met enkele druppels tabasco, de balsamicoazijn, peper, zout en gemberpoeder. Voeg de andijvie toe en bak deze al omscheppend 10 minuten mee. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de krieltjes. Schep vlak voor het serveren de taugé door het andijviemengsel. Bestrooi het gerecht met de noten en serveer de aardappels erbij.

Tip:
In plaats van andijvie laten boerenkool of spitskool zich ook uitstekend in dit gerecht verwerken. Desgewenst kunt u blokjes kaas aan deze schotel toevoegen.

Wijnadvies:
Een zachte witte tafelwijn of een vief smakende rode landwijn.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 28g
vet 51g
koolhydraten 28g
kcal (kJ) 683





Ingrediënten voor 4 personen

400 gram katenspek in dikke plakken gesneden
4 eetl. olie
3 druppels tabasco
1 eetl. balsamico-azijn
1 mesp. gemberpoeder
500 gram andijvie gesneden
450 gram voorgekookte krieltjes of aardappelschijfjes
100 gram gemengde noten of cashewnoten of walnoten
100 gram taugé of alfalfa