Roergebakken boerenkool met katenspek
home > boodschappen > Roergebakken boerenkool met katenspek
Voorbereiden:
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan. Roerbak hierin het spek met sambal oelek, ketjap, zout, peper en gemberpoeder.
Bereiden:
Voeg de boerenkool toe en bak deze 10 minuten mee. Bak intussen de krieltjes of aardappelschijfjes in de rest van de olie. Serveer de boerenkoolschotel bestrooid met de taugé samen met de aardappels.
Tip:
• Neem in plaats van boerenkool spitskool en voeg vlak vóór het serveren blokjes kaas toe aan de schotel.
• Vervang taugé door alfalfa.
Wijnadvies:
Deze mooie combinatie vraagt
om een mooie combinatie van Sauvignon blanc en Chardonnay zoals Santa Balera deze gemaakt heeft. Maar vergeet ook het rood niet. Merlot van Jean Sablenay, Tango Duo of Cabernet Syrah
van J.L Cevenne.
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetl. arachideolie of wokolie
250 g katenspek, in reepjes
1 theel. sambal oelek
2 eetl. ketjap manis
zout en versgemalen peper
mespuntje gemberpoeder
400 g gesneden boerenkool
450 g gekookte krieltjes
of aardappelschijfjes
100 g taugé