Roergebakken spruitjes
home > boodschappen > Roergebakken spruitjes
Voorbereiden:
Kook de schoongemaakte spruitjes circa 5 minuten in water met zout, giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd de iets afgekoelde spruitjes in tweeën (laat dat achterwege als ze heel klein zijn). Was de taugé, verwijder de losse groene dopjes en laat uitlekken.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan. Roerbak de spruitjes een paar minuten. Bestrooi met de kerrie, bedruppel met het citroensap en de sojasaus, schep er de taugé door en laat nog kort bakken. Geef bij aardappelen of rijst en vlees naar keuze.
Tip:
Wie wil, laat eerst spekblokjes in de pan uitbakken voor de spruitjes erbij gaan. Bak voor een vegetarische versie blokjes tempé en bedruppel die met sojasaus voor ze door de spruitjes worden geschept.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g spruitjes
100 g taugé
2 eetl. (olijf)olie
1 theel. kerrie
1 eetl. citroensap of azijn
1 tot 2 eetl. sojasaus