Roergebakken vis,met garnalen en groenten
home > boodschappen > Roergebakken vis,met garnalen en groenten
Voorbereiden:
Maak de prei schoon. Snijd het witte deel van de prei in de lengte door. Snijd de stukken prei vervolgens in dunne slierten. Schil de wortel. Snijd de wortel met behulp van een aardappelschiller tot aan de harde kern in dunne slierten. Snijd de visfilet in stukken zo groot als een lucifersdoosje.
Bereiden:
Verhit de olie in de wok en roerbak de stukken vis in enkele minuten bijna gaar. Schep ze uit de wok. Roerbak vervolgens de prei en wortelslierten gedurende 2 minuten. Voeg dan de visbouillon, de oestersaus, het citroensap, de kerriepoeder en de kokosmelk toe. Schep alles goed door elkaar. Doe zodra het vocht heet is de vis en de garnalen in de pan. Strooi er koriander en sesamzaad over. Dien meteen op. Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte basmatirijst.
Tip:
In plaats van tilapia kan ook een andere vissoort worden gebruikt, zoals zalmfilet, tonijnfilet, stukjes kabeljauw (kibbeling) en inktvisringen.
Wijnadvies:
Witte wijnen van de druivenvariëteiten Sauvignon Blanc of Chardonnay uit diverse productielanden (9-11°C).
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 39g
vet 20g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 356
Ingrediënten voor 4 personen
1 prei
1 winterwortel
600 g stevige visfilets, bijvoorbeeld tilapia
5 eet. zonnebloem- of arachideolie
1/4 l visbouillon
4 eetl. oestersaus of ketjap manis
2 eetl. citroensap
1 eetl. kerriepoeder
4 eetl. kokosmelk of santen
200 g gepelde, gekookte garnalen
2 theel. sesamzaad
1 eetl. fijngehakte koriander (of peterselie)