Rollade met sinaasappel-abrikozensaus
home > boodschappen > Rollade met sinaasappel-abrikozensaus
Voorbereiden:
Bestrooi de rollade met peper en zout als deze nog niet gekruid is. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Braad 15 minuten en bedruip het vlees een keer met het braadvet. Sluit de pan en braad de rollade in 45-55 minuten gaar. Keer het vlees af en toe om. Boen intussen de sinaasappels schoon onder heet water. Rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vruchten.
Bereiden:
Schep de gare rollade uit de pan en houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Voeg sinaasappel- rasp en -sap, abrikozen en bouillon bij het braadvet. Kook zachtjes en laat het vocht iets verdampen. Roer de mosterd en jam erdoor. Snijd de rollade in plakken en serveer deze met de saus. Serveersuggestie: Lekker met spruitjes of broccoli en gekookte krieltjes.
Tip:
Bind de saus eventueel met allesbinder of maïzena. Voeg een scheutje sinaasappel- of amandellikeur bij de saus.
Wijnadvies:
Een moeilijke combinatie met wijn. Probeer eens een Australische semillon-chardonnay of een viognier uit de Languedoc.
Bereidingstijd:
ca.75 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 53g
vet 34g
koolhydraten 28g
kcal (kJ) 630
Ingrediënten voor 4 personen
800 g – 1 kg varkensrollade
versgemalen peper en zout
125 g boter
2 sinaasappels
150 g gedroogde abrikozen
150 ml vleesbouillon (van tablet)
1 theel. mosterd
1 eetl. sinaasappeljam (marmelade) of abrikozenjam