Romeinse kipfilets
home > boodschappen > Romeinse kipfilets
Voorbereiden:
Maak de ‘kleine filetjes’ los van de kipfilets. Sla ze tussen twee velletjes gladfolie plat met de bodem van een steelpan. Snijd de kipfilets in de lengte tot halverwege de dikte in. Snijd ze daarna naar links en naar rechts in zonder ze door te snijden, zodat ze kunnen worden gevuld. Doe de roomkaas in een kom. Snijd de uitgelekte olijven en de uitgelekte tomaten klein en meng ze met de kaas, de eierdooier, de kruiden en de tabasco door de roomkaas. Verdeel de vulling over de opengevouwen kipfilets. Dek af met de platgeslagen kleine filetjes en breng de kipfilets terug in model. Prik ze dicht met houten cocktailprikkers en zet ze afgedekt in de koelkast tot ze worden gebakken.
Bereiden:
Verhit de olie en/of de boter in een koekenpan met een dikke bodem en bak de kipfilets op hoog vuur rondom aan. Draai het vuur laag en laat ze in circa 12 minuten met het deksel schuin op de pan gaar stoven. Keer ze in die tijd een keer om. Laat de kipfilets een paar minuten rusten, verwijder de houten prikkers en snijd ze schuin doormidden. Lekker met rijst of pasta en een tomatensaus. Serveer als groenten bijvoorbeeld sperzieboontjes, broccoli, doperwtjes of sla.
Wijnadvies:
Ook hier luidt het devies: schenk een Soave, Bordeaux Blanc, Bergerac Blanc of een droge Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika (10-12°C).
Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
100 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
50 g zwarte olijven zonder pit
2 eetl. zongedroogde tomaten op olie
2 eetl. versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas
1 eierdooier
1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
paar druppels tabasco
boter en/of olie om te bakken