Ronde karbonades met uiensaus
home > boodschappen > Ronde karbonades met uiensaus
Voorbereiden:
Snijd de karbonades van de botten of vraag de slager dit te doen. Kerf de vetrandjes met een scherp mes op 1 cm afstand tot op het vlees in. Sla ze tussen twee velletjes gladfolie plat met de bodem van een steelpan. Vouw de karbonades met de vetrand naar buiten rond, stop een half teentje knoflook in het midden en bind de karbonades met een stukje keukendraad op. Snijd de uien in halve ringen.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de boter in de pan en braad de karbonades op hoog vuur rondom bruin. Schep ze uit de pan in een ovenschaal, bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze in de oven in circa 15 minuten gaar worden terwijl de saus wordt gemaakt. Fruit de uien in het braadvet en bestrooi ze met de suiker en wat zout en peper. Roer er, als de uien bruin gekleurd zijn, de wijn, het water, het verkruimelde bouillontablet, de azijn en de tomatenketchup door. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken en serveer met de koteletten, waarvan de touwtjes zijn verwijderd.
Wijnadvies:
Probeer een jonge rode Bordeaux, een jonge Chianti, een rode Californiër of een rode Zuid-Afrikaan, liefst van de Cabernetdruif (18°C).
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 22g
vet 20g
koolhydraten 13g
kcal (kJ) 320
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetl. tomatenketchup
1 eetl. rode wijnazijn
0.25 stuks vleesbouillon
1 glas water
1 glas rode wijn
1 eetl. basterdsuiker bruine
50 gram braadboter
2 stuks uien
2 tenen knoflook
4 stuks ribkarbonades