Rucola-tuinbonensalade met mozzarella

home > boodschappen > Rucola-tuinbonensalade met mozzarella

Voorbereiden:
Kook de tuinbonen in water met zout circa 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Druk de bonen met duim en wijsvinger tussen de velletjes uit (dubbeldoppen). Meng de ingrediënten voor de dressing.

Bereiden:
Verdeel de rucola over 4 borden. Schep de tuin­bonen, uiringen, mozzarella en olijven over de
rucola en sprenkel de dressing erover.

Tip:
Vervang de verse tuinbonen door 400 gram diepvries tuinbonen of 250 gram linzen.

Wijnadvies:
Het ultieme Sauvignon Blanc-gerecht. Keuze te over: Jean Sablenay, Danie de Wet, Berg Schaduw en Indomita.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 17g
vet 31g
koolhydraten 10g
kcal 390





Ingrediënten voor 4 personen

750 g verse tuinbonen, gedopt
75 g rucola
1 rode ui, in ringen
150 g mozzarella, in plakjes
12 zwarte olijven, zonder pit
voor de dressing:
2 teentjes knoflook, gehakt
2 theel. Dijonmosterd
2 eetl. balsamicoazijn
6 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper