Rucolasoep met paling en zalm

home > boodschappen > Rucolasoep met paling en zalm

Voorbereiden:
Smelt de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2 minuten. Voeg de bouillon en rucola toe en kook zachtjes 4 minuten.

Bereiden:
Pureer de soep. Roer de slagroom erdoor en verwarm zonder te koken. Verdeel de paling en zalm over 4 borden of kommen. Schep de hete soep erop en garneer met een partje
citroen.

Tip:
Laat voor een slanke versie de slagroom achterwege.

Variatie:
Vervang de rucola door waterkers.
In plaats van zalm en paling kunt u ook zee­vruchten­cocktail (Vismarine of vers) gebruiken.

Wijnadvies:
Schenk hier gewoon de wijn of het bier van het voorgerecht door.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 12g
vet 25g
koolhydraten 4g
kcal (kJ) 290





Ingrediënten voor 4 personen

25 g boter
3 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en geperst
8 dl visbouillon (van tablet)
150 g rucola
125 ml slagroom (Melkan)
100 g palingfilet (Vismarine of vers),
in reepjes
100 g Noorse zalm (Vismarine of vers), in reepjes
1 citroen, in 4 parten