Runderrollade met sinaasappelsaus
home > boodschappen > Runderrollade met sinaasappelsaus
Voorbereiden:
Snijd de schil rondom de sinaasappels weg tot aan het vruchtvlees. Snijd de parten los tussen de vliezen en vang de parten en het sap op. Bewaar tot later. Rasp 1 theelepel sinaasappelschil en bewaar dat ook.
Bereiden:
Verwarm het bakproduct in een braadpan en braad de rollade rondom bruin. Laat de rollade op zacht vuur in circa 20 minuten rosé braden. (kerntemperatuur 55°C). Neem de rollade uit de pan en houd hem warm in aluminiumfolie. Fruit de sjalotten in het overgebleven braadvet lichtbruin. Doe de port, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de rollade en sinaasappelparten in de saus en laat nog even doorwarmen. Bestrooi met basilicum.
Variatie:
Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Wijnadvies:
Viña Maipo Carmenère past bijzonder goed bij rollade. Uit Frankrijk kiezen we de Jean Sablenay Merlot.
Ingrediënten voor 4 personen
2 sinaasappels
3 eetl. vloeibaar bakproduct
1 kant-en-klaar gekruide runderrollade (ongeveer 700 g)
4 sjalotten, gesnipperd
1 borrelglas rode port
zout en versgemalen peper
4 takjes basilicum, blaadjes gescheurd
aluminiumfolie