Salade met gegratineerde geitenkaas
home > boodschappen > Salade met gegratineerde geitenkaas
Voorbereiden:
Klop in een kom olie, azijn, honing, kruiden, peper en zout tot een dressing. Halveer de olijven, hak de noten fijn. Leg bakpapier of aluminiumfolie op de bakplaat, leg hierop de geitenkaasjes, sprenkel er de restjes van de vloeibare honing overheen en ‘t restant van de Provençaalse kruiden.
Bereiden:
Verwarm de grill voor op 225°C. Schuif de bakplaat met de kaasjes onder de hete grill en laat de kaasjes in circa 3 minuten kleuren. Klop de dressing nog even door, schep er de sla doorheen. Verdeel de sla over 4 bordjes, garneer met de fijngehakte noten, de tomaatjes en de olijven en leg er de geitenkaasjes op. Serveer met stokbrood.
Tip:
Schep de kaasjes met een breed mes of spatel van de bakplaat. Dit gerecht is niet alleen lekker als voorafje maar ook als lunchhapje.
Wijnadvies:
Côtes du Rhône (15-17°C).
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetl. rode wijnazijn
2.5 eetl. vloeibare honing
1 theel. Provençaalse kruiden
5 eetl. walnoten- of olijfolie
4 plakken verse geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine blanc)
16 zwarte olijven
walnoten (ongeveer 12) en kerstomaatjes (1 doosje)
verschillende soorten sla (afhankelijk van het aanbod, bijvoorbeeld lollo rosso, frisée, rode eikenbladsla, lollo biondo, ezelsorensla en radicchio)
zout en versgemalen peper