Snelle visburgers
home > boodschappen > Snelle visburgers
Voorbereiden:
Maak de aardappelpuree op de gebruikelijke manier of volgens de aanwijzingen op het pakje. Breng extra op smaak met een theelepeltje kerrie. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verkruimel de uitgelekte tonijn. Roer de eierdooier los met de room. Schep de bosui, de tonijn en het roommengsel door de aardappelpuree en vorm er vier burgers van.
Bereiden:
Verhit een laagje olie in de koekenpan en bak de visburgers in circa 3 minuten per kant goudbruin. Roer intussen voor de saus de ketchup, de honing en het citroensap of de azijn door elkaar en geef de saus apart. Lekker met sla en tomaat.
Tip:
In plaats van burgers kunt van het tonijnmengsel ook kleine balletjes rollen en deze als snack serveren.
Variatie:
Vervang de tonijn desgewenst door zalm uit blik.
Wijnadvies:
Een eenvoudige witte huiswijn voldoet hier.
Ingrediënten voor 4 personen
aardappelpuree voor 2 personen (zelfgemaakt of uit een pakje)
1 theel. kerrie
2 bosuitjes
1 blikje tonijn
1 eierdooier
2 eetl. zure room
olie om te bakken
Voor de saus:
4 eetl. hot ketchup
2 theel. honing
2 theel. citroensap of azijn